Kada potražiti stručnjaka za popravku laptopa

Kada laptop computer prestane da radi, mnogi vlasnici laptopa jednostavno bace svoje laptopove u smeće. Ovo je gubitak novca, jer se većina problema s laptopom može relativno lako popraviti uz pomoć stručnjaka za popravku laptopa ili bez ikakve pomoći.

Koristite komprimirani zrak za pregrijavanje laptopa

Na primer, ako se notebook stalno pregreva, to ne mora da znači da nešto nije u redu sa ventilatorom za hlađenje. Moguće je da je notebook jednostavno začepljen prašinom i treba mu komprimirani zrak da ga očisti. Kante sa komprimovanim vazduhom su pristupačne i jednostavne za upotrebu.

Očistite laptop

Ako notebook postaje veoma spor, postoje razne stvari koje ga mogu ubrzati. Kao prvo, korisnici treba da se uvere da je njihov antivirusni softver ažuran, a takođe treba da se uvere da se njihovi laptopovi redovno defragmentiraju. Korisnici bi također trebali saznati koliko prostora na tvrdom disku zauzima. Računari koji zauzimaju previše prostora na tvrdom disku će raditi sporije. Korisnici bi posebno trebali redovno čistiti svoje čvrste diskove pomoću programa za čišćenje diska.

Provjerite kabel za napajanje

Kablovi za napajanje su vrlo jeftini i mogu se zamijeniti za samo thirty dolara, ovisno o proizvođaču. Iz tog razloga, kada se računar jednostavno neće uključiti, apsolutno je ključno da korisnici provjere da trouble nije uzrokovan neispravnim kablom za napajanje. Obično će računar imati lampicu koja se pali čišćenje laptopa od prašine kada je kabl za napajanje uključen, pa ako se ova lampica ne upali, razmislite o testiranju kabla za napajanje na drugom laptopu (ako je dostupan) ili razmislite o kupovini novog. Također, neki kablovi za napajanje dolaze iz dva dijela i moguće je da ti dijelovi nisu povezani, pa provjerite nije li to issue.

Popravljanje računara može biti lakše nego što većina korisnika misli, a postoje mnogi problemi koji zahtijevaju samo zamjenu pristupačnog dijela ili ponekad čak zahtijevaju da se upravljački programi jednostavno ažuriraju. Korisnici računara koji se ne osećaju upoznati sa računarima ipak bi trebalo da pokušaju, jer će rešavanje problema sa laptopom postati lakše sa praksom.

Međutim, postoje slučajevi kada je dobra ideja unajmiti servis za popravku laptopa. Ako korisnik ne može identificirati uzrok neispravnog laptopa, korisnik bi trebao razmisliti o angažiranju servisa za popravku. Takođe, mnogi korisnici se osećaju neprijatno kada otvore svoje laptopove i slučajno prouzrokuju više štete nego što poprave.

Odabir servisa za popravku laptopa

Kada se korisnik ne osjeća ugodno ili ne može da popravi notebook, postoji mnogo servisa za popravku računara s velikim iskustvom koji mogu otvoriti laptop computer i utvrditi šta nije u redu s njim. Kompanija za popravku laptopa ne bi trebala naplaćivati ​​novac da jednostavno pogleda notebook, već bi umjesto toga trebala naplatiti novac za stvarne popravke.

Uzimajući u obzir usluge daljinskog ili lokalnog popravka

Postoje mnoge usluge popravke računara koje su udaljene. U suštini, oni će se povezati na laptop putem daljinske pomoći i pokušati dijagnosticirati probleme pronađene na laptopu. Međutim, oni često neće moći da pomognu korisnicima koji uopšte ne mogu da pokrenu svoje laptopove. U tom slučaju, korisnik može odlučiti ili posjetiti servis za popravku laptopa lično ili poslati laptop u servis. Jedna od prednosti odabira daljinskog servisa je da često postoji stručnjak za popravku laptopa koji je upoznat sa popravkom određene vrste laptopa i vjerojatnije je da će pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *